24 Eylül 2008 Çarşamba

FIRINDA TAVUKLU PİLAV YA DA TAVUK KAPAMA-İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 4.HAFTA

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 4.HAFTA

FIRINDA TAVUKLU PİLAV YA DA TAVUK KAPAMA-

Merhabalar uzun zamandan beri bloğumla ilgilenemiyorum,önce tatil ardından temizlikler ve Ramazan'ın gelmesi bizi biraz yordu gibi,bayram sonuna kadar aynı yoğunluk devam edecek ama ben
http://www.hobievigardenya70.blogspot.com/ arkadaşımın davetini geri çevirmemek adına etkinliğe katılıyorum,bu yemeği Bulgaristan göçmeni bir arkadaşımdan öğrendim biz ailece beğenerek yiyoruz,umarım sizler de beğenirsiniz sevgilerimle........

FIRINDA TAVUKLU PİLAV(TAVUK KAPAMA)



MALZEMELERİ

(6 kişilik)

*üç bardak baldo pirinç

*bir büyük baş soğan

*bir yemek kaşığı dolusu salça

*sıvıyağ,tuz ve karabiber

*altı-yedi parça tavuk budunun dibi(arzu eden bütün tavuğu resimdeki gibi büyük parçalara ayırarak kullanabilir,bizde genelde but tüketildiği için but yazdım)

YAPILIŞI

Öncelikle tavuğumuzu tüylerini tütsüledikten ve temizledikten sonra bir miktar suyla etin rengi değişene kadar haşlıyoruz(fırında pişeceği için fazla haşlamaya gerek yok).Daha sonra pilavımızı hazırlamaya başlıyoruz ,ince kıydığımız soğanımızı pembeleşene kadar çok az yağda kavuruyoruz sırasıyla salçamızı ve pirincimizi ekleyerek pirinçler şefaf hale gelene kadar kavurma işlemine devam ediyoruz,daha sonra fazla büyük olmayan bir tepsiye kavurduğumuz pirinç malzememizi alıyor ve üstüne önce tavuklarımız yerleştiriyoruz,tavuğu haşladığımız sudam pirincin üstüne bir parmak çıkana kadar tepsimize döküyoruz önceden ısıttığımız fırında(200 derece)tavuklarımızın üstü iyiyce kızarana kadar pişiriyoruz,afiyet olsun ........

4 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

canım benim merhaba..nefis bir görüntü bu yaa..hemde tepsisiylen..ellerine sağlık benimde akşama misafirim var.tepsiylen alayım okmi.
canım size afiyet olsun..
sakaryada üniversitede falanmısınız..Allah c.c. ağız tadı versin canım..önemli olan sağlık..günlük işimi zarzor görüyorum inan belim ağrımasa mardinin altını üstüne getiririm gezerim valla..oralara bile gelirim kaldıki çocuklarımız sağ olsun baktın bizde düşeriz çocukların peşine..babası şimdiden kızın peşinden giderim ogün gelince diyor.
çok öpüyorum hayırlı cumalar vede kadir gecen mübarek olsun..gelince hep uğra irtibatı koparyalım..

sevilay dedi ki...

slm.bende bu pilavı arnavut olan ev sahibimden ögrenmiştim. ama yıllar geçti 20 sene gibi. unuttum.ve burda görünce o pilav işte dedim .nefis yapardı sabiha abla bu pilavı . seninkide güzeldir mutlaka şimdi bundanda deniycem .ellerine saglık bizimle paylaştıgın için....

aynur dedi ki...

canım ellerine saglık bende bu malzemelerle yapıyorum ama bıraz daha parklı denemenı tavsıye ederım
2 bardak pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletıyorum bekledıkten sonra süzüp yıkayıp tepsıye yayıyorum uzerınede bıraz nane ve karabıber:))ayrı bır tencerede 1 bas soganı kavuruyorum ıcıne cok az salca ve kırmızı bıber koyuyorum tavuklarıda ıcıne,4 bardak su koyuyorum,tavuklar piştiginde naneli pirincin uzerne dokup 200 derede fırında 45 dakıka pişiriyorum afıyet olsun:))

gokce melek dedi ki...

Bugun yapmayi dusunuyorum.İnsallah sizinki gibi guzel olur